Wij zijn gesloten van 29 april t/m 9 Mei 2022. Bestellingen gedaan tijdens deze periode worden na 9 Mei verzonden.

Inspiratie

Zo creëer je thuis een oase van rust

Na een drukke werkdag wil je thuis lekker ontspannen en tot rust komen. Maar thuis rust creëren, hoe doe je dat? En klopt het: rust in je huis, rust in je hoofd?

Daarom eerst even wat breinweetjes. Er komen de hele dag door, via een hoop kanalen, ontzettend veel prikkels op ons af. Denk aan (diverse) social media, WhatsApp, apps op je telefoon, email, tv, kranten, tijdschriften, op je werk; noem maar op. De prikkels die we ‘vroeger’ kregen (toen er nog geen internet en smartphones waren…), konden onze hersenen over het algemeen allemaal wel aan.

Jet at home - zo creer je thuis een oase van rust

Jet at home - zo creer je thuis een oase van rust

Rust in je hoofd en huis? Maak keuzes

Maar nu is ons brein niet meer in staat om alles te verwerken, en dus moet je keuzes maken: wat laat ik wel toe, wat laat ik niet toe? Welke social media volg ik wel, welke niet meer? Zijn de nieuwsbrieven die ik via email ontvang, nog wel interessant voor mij, of delete ik ze altijd zonder te lezen? Zo heb ik zelf laatst een hoop nieuwsbrieven opgezegd, dit scheelt echt veel mails per dag en geeft me meer rust. Als je dus voor jezelf probeert om wat dingen te filteren en keuzes te maken, zul je merken dat dat rust geeft in je hoofd. Vanuit die gedachte kun je dit thuis ook gaan toepassen.

There is more to life than increasing its speed.

– Mahatma Gandhi

Vroeger switchte ik qua interieur vaak van de ene naar de andere stijl. Ik was dingen snel weer beu, deed een hoop weg, en ging van de ene kleur naar de andere kleur. Herkenbaar? Hoewel ik echt hou van mooie woonaccessoires shoppen, zorgde het ook voor veel onrust. Steeds weer alles nieuw…. Ik kwam erachter dat het handiger is om een tijdloze basis te kiezen (die écht bij mij past!).

 

Jet at home - Blog - zo creer je thuis een oase van rust

Jet at home - Zo creëer je thuis een oase van rust
Een tijdloze basis geeft rust én ruimte

Een tijdloze basis gaat langer mee en zorgt daardoor voor meer rust, want het verveelt minder snel. En door die basis heb je juist veel ruimte om met kleine aanpassingen toch een eigentijds en nieuw sfeertje te creëren. Hiervoor hoef je dan niet steeds een complete metamorfose toe te passen.

En wil je er écht helemaal voor gaan, kies dan voor een kleurenpalet dat je doorvoert in je hele huis. Want… Ook herhaling geeft rust! Zo kun je makkelijk die kandelaar of vaas eens een plekje in een andere kamer geven en blijft het toch één geheel. Hierin hoef je ook weer niet al te ‘streng’ te zijn voor jezelf. Als je bijvoorbeeld kiest voor een naturel-kleurenpalet, zijn er veel tinten die hierin passen: van crème, zand tot donkerbruin en alles daartussen.

Jet at Home - zo creëer je thuis een oase van rust

Afwisseling in een rustig interieur: verschillende materialen in één kleur

Om het levendig en speels te houden, kun je ook spelen met diverse materialen in één kleur. Hou je bijvoorbeeld van wit, dan kun je kiezen voor linnen kussens, een vachtje in een gebroken-wit tint, iets van hout dat je wit geverfd hebt (zoals oude schilderij-lijsten of een oud kastje) en een witte keramieken kandelaar. Door dezelfde kleur in verschillende materialen terug te laten komen, wordt het sfeervol en niet té klinisch of ongezellig. Door steeds kleuren uit jouw palet toe te passen, krijg je toch één geheel en dus meer rust!

Ik denk zelf dat rust in huis zeker meer rust in je hoofd geeft. En rust is iets waar we volgens mij allemaal naar verlangen en wat we nodig hebben; zeker in deze tijd vol prikkels en informatiebronnen.

Zoek je mooi woonaccessoires om een tijdloze basis te creëeren? Neem dan een kijkje in mijn shop.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor een maandelijkse dosis inspiratie en shoptips.

Deel dit bericht:

Gerelateerde inspiratie

Jet at home - 5 stylingtips voor een huis in zomersfeer
Inspiratie

5 stylingtips voor een huis in zomersfeer

Wat ga jij doen deze zomer? Ga je op vakantie of blijf je thuis en wordt het een stay-cation? Als …

lees verder
Jet at home - Vlieland als inspiratiebron voor thuis
Inspiratie

Vlieland als inspiratiebron voor thuis

Een paar weken geleden ging ik samen met mijn dochter een paar dagen naar Vlieland. Wat hebben we het daar …

lees verder
Jet at home - vondsten uit de natuur blog
Inspiratie

Vondsten uit de natuur voor in huis

De natuur haal ik graag in huis en vind ik erg inspirerend. De vondsten uit de natuur zijn altijd one-of-a-kind, …

lees verder
Jet at home - blog Met natuurlijke materialen creëer ik een fijne sfeer in huis
Inspiratie

Een fijne sfeer in huis creëren met natuurlijke materialen

Ik vind het belangrijk dat mijn huis sfeervol, warm en gezellig is. Door natuurlijke materialen toe te passen creëer ik …

lees verder