Wij zijn gesloten van 29 april t/m 9 Mei 2022. Bestellingen gedaan tijdens deze periode worden na 9 Mei verzonden.

Inspiratie

Vlieland als inspiratiebron voor thuis

Een paar weken geleden ging ik samen met mijn dochter een paar dagen naar Vlieland. Wat hebben we het daar toch heerlijk gehad. Ik merkte daar weer wat het toch telkens met mij doet als ik bij de zee en het strand ben. Nergens kan ik zo ontspannen als daar. Juist omdat ik zelf in Oost Nederland woon, is het elke keer weer bijzonder en speciaal. Ik wil jou graag mee laten kijken met de fijne strandsfeer en inspireren om thuis ook een echte vakantie-vibe te creëren.

De kleur van het water is nooit hetzelfde

Na die lange periode van veel met z’n allen thuis zijn en werken, vanwege de Corona maatregelen, waren we er echt aan toe om er even uit te gaan. Het werden een paar dagen Vlieland, een plek waar ik al lange tijd naar toe wilde. De heenreis was ronduit turbulent, want het waaide behoorlijk die dag. Nadat we aan waren gekomen op het eiland trok de bewolking al snel op en kwam de zon zelfs al regelmatig tevoorschijn, dat gaat snel op de Wadden. Mooi om te zien dat door de zon het water meteen blauwer werd, want onderweg was de zee toch echt groen.

 

 

Ik merk dat je, juist in zo’n crisistijd met allerlei beperkingen, erg creatief wordt in het invullen van je dagen. We hebben oa een paar dagen een tandem gehuurd en zijn de natuur in gegaan met onze rugzak vol lekkers. Het werden geen terrasjes, maar bankjes met mooi uitzicht over zee, het wad, de duinen of het strand, geen straf toch?

 

Jet at home - Vlieland als inspiratiebron

 

 

It’s the beauty within us that makes it possible for us to recognize the beauty around us. The question is not what you look at, but what you see.

– Henry David Thoreau

 

De sahara van het noorden

De Vliehors is een uitgestrekte zandvlakte aan de westkant van Vlieland, van ruim 20 vierkante kilometer, vandaar de bijnaam “Sahara van het noorden”. Je komt er met de Vliehors expres (even vooraf reserveren), die vertrekt bij Het Badhuys (een strandtent met prachtig interieur) en rijdt helemaal over het strand er naar toe. Dit is al een hele leuke tocht op zich, maar het mooiste krijg je toch echt op het laatst te zien, het uiterste westelijke puntje van Vlieland. Je bent dan ook heel dicht bij Texel en ziet zo de vuurtoren liggen.

 

Jet at home - Vlieland als inspiratiebron voor thuis

 

Door zon en zee verweerd hout

Wat ik zelf echt prachtig vind zijn de aanlegsteigers van de boten die hier wel eens aankomen vanuit Texel. Deze zie je op de foto’s hierboven. Ik hou van het verweerde grijze hout en zou die palen het liefst mee naar huis nemen. Ik heb zelf ook wat dingen in huis van oud hout, het tafelblad, wat krukjes en een tafeltje. Oud verweerd hout heeft geschiedenis en geeft altijd een stoere sfeervolle touch in huis en zorgt voor die echte strandsfeer.

 

Jet at home - Vlieland als inspiratiebron voor thuis

Jet at home - Vlieland als inspiratiebron

 

Hoe haal je die strandsfeer in huis?

Ga voor rustige tinten, deze horen echt bij het strand en geven minder prikkels, dus zo kun jij meer ontspannen. Met een paar accessoires kun jij ook die typische zon, zee, zandsfeer in huis halen. Rotan, linnen, katoen en stoer keramiek zijn mooie pure materialen die goed passen bij deze sfeer. De mooie rotan windlichten Brigit en Une van Broste Copenhagen zijn een mooi voorbeeld; het zijn windlichten van licht, natuurlijk rotan met binnenin een glazen pot om je kaars in te zetten.

 

Jet at home - Vlieland als inspiratiebron voor thuis

Jet at home - Vlieland als inspiratiebron

 

Handgemaakte schalen en stoer linnen

Toen ik het mooie Mika servies van Olsson en Jensen inkocht moest ik denken aan het strand, de 2 kleuren, bijna wit aan de onderkant en lichtbruin aan de bovenkant. Het zand op Vlieland is (als het droog is) ook bijna wit en het natte gedeelte bij de zee heeft de kleur van de bovenkant van het servies. Het servies staat zo leuk op tafel, en bij elkaar mooi als ontbijsetje. Met één van de mooie linnen tafelkleden van Olsson en Jensen maak je de tafel helemaal af.

 

Jet at home - Vlieland als inspiratiebron voor thuis

Jet at home - Vlieland als inspiratiebron

 

Kussens met contrast voor wat pit

Op de Vliehors vind je ook het beroemde reddingshuisje, een geliefd foto-object en ook een trouwlocatie! Het wit-zwarte huisje doet me denken aan deze witte gestreepte kussens.  Om te zorgen dat het niet te somber wordt tussen alle zandtinten, zorgen deze linnen kussenhoezen met zwarte streep voor wat extra pit en ik vind ze echt passen bij de zomerse strandvibe.

 

Jet at home - Vlieland als inspiratiebron voor thuis

Jet at home - Vlieland als inspiratiebron voor thuis

 

Ook kussenhoes Angelo met een fijn streepjespatroon past er heel mooi bij. Dit kussen is van het mooie merk Tell Me More dat zich laat inspireren door de scandinavische elementen bos, zee en bergen. De zandkleurige plaid is ook van dit mooie merk en is gemaakt van een katoen-linnen mix, een fijne zachte plaid als styling-item en om op een frisse avond lekker onder weg te kruipen.

 

Zoek jij nog meer mooie woonaccessoires voor die echte strandsfeer? Neem dan een kijkje in mijn shop.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor een maandelijkse dosis inspiratie en shoptips.

Deel dit bericht:

Gerelateerde inspiratie

Jet at home - 5 stylingtips voor een huis in zomersfeer
Inspiratie

5 stylingtips voor een huis in zomersfeer

Wat ga jij doen deze zomer? Ga je op vakantie of blijf je thuis en wordt het een stay-cation? Als …

lees verder
Jet at home - vondsten uit de natuur blog
Inspiratie

Vondsten uit de natuur voor in huis

De natuur haal ik graag in huis en vind ik erg inspirerend. De vondsten uit de natuur zijn altijd one-of-a-kind, …

lees verder
Jet at home - blog Met natuurlijke materialen creëer ik een fijne sfeer in huis
Inspiratie

Een fijne sfeer in huis creëren met natuurlijke materialen

Ik vind het belangrijk dat mijn huis sfeervol, warm en gezellig is. Door natuurlijke materialen toe te passen creëer ik …

lees verder
Jet at home - Foto blogbericht - zo creëer je thuis een oase van rust
Inspiratie

Zo creëer je thuis een oase van rust

Na een drukke werkdag wil je thuis lekker ontspannen en tot rust komen. Maar thuis rust creëren, hoe doe je …

lees verder