Wij zijn gesloten van 29 april t/m 9 Mei 2022. Bestellingen gedaan tijdens deze periode worden na 9 Mei verzonden.

Inspiratie

Een fijne sfeer in huis creëren met natuurlijke materialen

Ik vind het belangrijk dat mijn huis sfeervol, warm en gezellig is. Door natuurlijke materialen toe te passen creëer ik deze fijne sfeer. Ik hou zelf erg van de lichte en luchtige strandsfeer die je vaak in mediterraanse landen ziet en dat gecombineerd met de lichte scandinavische sfeer.

Door deze sfeer heb ik altijd een beetje vakantiegevoel in huis en dit verveelt me nooit. Om een warme gezellige sfeer te creëren, gebruik ik natuurlijke materialen, zoals hout, linnen, katoen, keramiek, rotan en bamboe. Dit zijn meteen ook wel mijn favoriete interieurmaterialen en ik laat je van een aantal zien hoe ik ze toe pas.

Jet at home - blog Met natuurlijke materialen creëer ik een fijne sfeer

Jet at home - blog Met natuurlijke materialen creëer ik een fijne sfeer

Door de witte houten vloer oogt ons kleine huis een stuk ruimer

Toen we ons huis kochten, lag er al een prachtige houten vloer in; heel fijn, want een houten planken vloer is tijdloos en geeft een ruimtelijke sfeer, precies waar wij van houden. Toch verfden we hem wel wit, dit wilde ik al heel lang en ik wist dat dit ruimtelijker zou ogen. En inderdaad, door de witte houten vloer oogt ons kleine huis meteen een stuk ruimer, voor ons een goede keus. En doordat je nog steeds de nerven goed ziet, blijft het zijn natuurlijke uitstraling behouden.

Verder hebben we een grote witte houten kast, een kleinere houten kast en wat andere houten meubels: van een strak wit geverfde stoel tot echt oude krukjes die duidelijk een geschiedenis hebben. Je ziet in ons huis dus hout in diverse toepassingen, soorten en maten.

 

An interior is the natural projection of the soul.

– Coco Chanel

 

Linnen is zacht en sterk, elegant en stoer, daarbij ook zeer duurzaam

Op de bank liggen bij mij linnen en katoenen kussens, variërend in afmeting: langwerpig en vierkant. Ik ben erg gecharmeerd van de stof linnen. Linnen is een natuurproduct, afkomstig van de vlasplant. Het heeft een stoere en toch ook elegante uitstraling, het is een zeer sterk materiaal, maar voelt heel zacht aan en dit wordt na langer gebruik alleen maar meer.

Linnen mag kreuken en dit zorgt voor een zekere nonchalante stijl waar ik erg van hou. Het hoeft niet allemaal keurig netjes en het straalt gezelligheid uit; er mag geleefd worden in huis, graag zelfs.

Een witte basis met zwarte accenten en warme natuurtinten

Mijn basis is wit, met zwarte accenten voor het contrast, maar soms combineer ik dit met warme natuurtinten zoals beige, zand en bruinDeze warme tinten steken mooi af tussen de lichte wit-nuances en brengen meteen gezelligheid. Bruin is trouwens een kleur die je momenteel al veel tegenkomt in interieurs en dit gaat de komende tijd alleen maar meer worden, voorspellen de trendwatchers. Bruin doet denken aan hout, zand en bomen, en dus aan de natuur, wat een gevoel van rust en geborgenheid geeft.

Jet at home - Met natuurlijke materialen creëer ik een fijne sfeer -staand

Mooie keramische schalen geven een ambachtelijke sfeer

Bij keramiek denk je al snel aan servies en dat heb ik dan ook zeker in mijn kast staan. Mijn cappuccino drinkt zoveel lekkerder uit een mooie keramische beker. De tafel kleed ik ook graag aan met mooie borden van keramiek en verschillende soorten schalen, lekker mixen en matchen en dat alles op een mooi linnen tafelkleed. Door alles uit hetzelfde kleurenpalet te kiezen behoudt je toch 1 geheel.

Ik heb verder in huis ook verschillende keramische items staan zoals wat mooie handgemaakte schalen, die handig zijn op de gedekte tafel, maar het ook leuk doen met een kaarsje er in of een mooi gedroogd takje, simpel en leuk! Zie bv deze leuke handgemaakte schaaltjes van Olsson en Jensen.

Jet at home - blog Met natuurlijke materialen creëer ik een fijne sfeer

Met bamboe haal je letterlijk de natuur in huis

Bamboe is een materiaal dat momenteel echt een trend is en het wordt ook al wel ‘het nieuwe hout’ genoemd. Bamboe wordt steeds populairder en niet in de laatste plaats omdat het een duurzaam alternatief is voor hout.

Dat het zo duurzaam is vind ik een erg fijne gedachte, en met dit materiaal haal ik letterlijk de natuur in huis, wat een ontspannen sfeer geeft en een warme tegenhanger is tussen het vele wit. Bamboe heeft ook een exotische uitstraling wat weer bijdraagt aan de vakantiesfeer waar ik zo van hou. In de tuin hebben wij wat bamboe stoelen staan, en binnen zorgt dit windlicht van Broste Copenhagen  voor flink wat gezelligheid. Als de kaarsjes branden schijnt het licht subtiel door het bamboe heen, wat weer een mooie weerspiegeling geeft op de muren.

Zoek jij mooie woonaccessoires om een tijdloze en natuurlijke sfeer te creëeren? Neem dan een kijkje in mijn shop. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor een maandelijkse dosis inspiratie en shoptips.

 

Deel dit bericht:

Gerelateerde inspiratie

Jet at home - 5 stylingtips voor een huis in zomersfeer
Inspiratie

5 stylingtips voor een huis in zomersfeer

Wat ga jij doen deze zomer? Ga je op vakantie of blijf je thuis en wordt het een stay-cation? Als …

lees verder
Jet at home - Vlieland als inspiratiebron voor thuis
Inspiratie

Vlieland als inspiratiebron voor thuis

Een paar weken geleden ging ik samen met mijn dochter een paar dagen naar Vlieland. Wat hebben we het daar …

lees verder
Jet at home - vondsten uit de natuur blog
Inspiratie

Vondsten uit de natuur voor in huis

De natuur haal ik graag in huis en vind ik erg inspirerend. De vondsten uit de natuur zijn altijd one-of-a-kind, …

lees verder
Jet at home - Foto blogbericht - zo creëer je thuis een oase van rust
Inspiratie

Zo creëer je thuis een oase van rust

Na een drukke werkdag wil je thuis lekker ontspannen en tot rust komen. Maar thuis rust creëren, hoe doe je …

lees verder